Comunicat la final de activitate

Ce zi minunata si plina de energie pozitiva am avut azi!

Prezentarile interactive, jocurile de rol, exercitiile inviduale si de grup, concursul cu premii la care se scandau incurajari pentru echipe sau demonstratia de dans de la final, toate au debordat de energie pozitiva emanata de toti participantii.

Asta ne-a incarcat pozitiv si pe noi cei 4 voluntari care am organizat si sustinut evenimentul, cat si pe toti cei 46 de participanti, copii, tineri si parinti din Slatinita.

Asadar, astazi 4 aprilie 2018, intre orele 14:00 si 18:00, cativa voluntari ai Asociatiei Vera Caritas din Bistrita, am derulat proiectul „Educatie nonformala pentru copii provenind din familii dezavantajate, in special de etnie Roma, eveniment inscris in calendarul actiunilor 4/4 pentru Prieteni, coordonat la nivel national de catre Ambasada Statelor Unite în România alături de American Councils for International Education.

A fost o actiune de educatie nonformala in cadrul careia am abordat trei teme principale:

  1. evitarea unor comportamente indezirabile.
  2. efectele consumului de substante interzise si adoptarea unui mod de viata sanatos;
  3. educatia sexuala.

Activitatile dedicate fiecareia dintre cele 3 teme au avut un caracter nonformal si ludic.

La finalul prezentarilor am organizat un concurs cu premii, cu intrebari referitoare la tematica abordata.

Costurile de organizare au fost asigurate de catre sponsorul evenimentului, compania EFI Garant Group.

Ne-am alaturat astfel celor peste 3400 de voluntari din intreaga tara ce au activat in cadrul a peste 200 de organizatii partenere la nivel local, in mediul urban si rural, in 38 de judete, care au dorit să dedice ziua de 4/4/2018 comunității și faptelor bune și să onoreze moștenirea impresionantă lăsată de Dr. Martin Luther King Jr., de la moartea căruia comemorăm 50 de ani pe 4 aprilie 2018.

Le multumesc si ii felicit totodata pe aceasta cale, pe toti cei care au participat la organizarea actiunii de la Slatinita, in special pe cei 3 voluntari Adela, Mihaela si Boby, impreuna cu care sper sa putem repeta actiunea.

Informații complete despre program sunt disponibile și online pe pagina web dedicată proiectului la nivel national:  http://americancouncils.ro/44pentruprieteni/ .

Cu sinceritate,

Marin MIC

Vicepresedinte

Asociatia Vera Caritas